Onze klas 4A

Onze klas 4A

Over mij

Mijn foto
Ik ben getrouwd met Wim. Ik heb 2 kinderen, Sarah en Eli. Het vierde leerjaar vind ik een zalige leeftijd. Mijn hobby's zijn fotografie, tafeltennis, lezen, reizen, fietsen en wandelen. Ik hou van de bergen, de Provence, Italiƫ, Portugal en Engeland.

vrijdag 6 april 2018

Film rond pestenAls Alex op een dag bij zijn oma Roos langs gaat, treft hij haar vastgebonden aan de verwarming aan. Twee jonge overvallers hebben haar duizenden guldens afhandig gemaakt, die ze tussen haar kleding bewaarde. Ze weigert echter om naar de politie te gaan, bang om door haar dochter als onzelfstandig te worden aangezien, met als gevolg uiteindelijk in een bejaardenhuis te belanden. De overvallers zijn op hun beurt bang om te worden opgepakt, en ze twijfelen of Alex hen heeft herkend? Om ervoor te zorgen dat hij de politie er buiten laat, chanteren ze hem door tasjes van oude dames te stelen en die aan hen te geven. Zolang hij doet wat ze zeggen, zal zijn oma niets overkomen. Thuis durft Alex niets tegen zijn ouders te zeggen, die het allebei erg druk hebben: zijn vader is vertegenwoordiger in damesmode en zijn moeder is vooral met zichzelf bezig en bekommert zich over haar gewicht. Ook de overvallers Lucas en Evert hebben problemen thuis: hun vader heeft al jaren niets van zich laten horen en hun stiefvader heeft alleen oog voor hun moeder en zijn honden.


De problemen van Alex stapelen zich op en de relatie met zijn oma bereikt een dieptepunt als hij haar een bejaardenhuis in wenst. De zwijgplicht die zij hem heeft opgelegd, wordt hem teveel en nadat hij bij een blinde vrouw geld heeft gestolen, besluit hij zijn oma daarmee te confronteren. Die besluit op haar beurt om een einde te gaan maken aan deze gebeurtenissen door met haar kleinzoon naar de politie te gaan. Uiteindelijk volgt een wilde achtervolging door een schoolgebouw, waarbij Alex zijn moed bij elkaar raapt om Lucas en Evert te laten voelen hoe hij zich al die tijd gevoeld heeft.

Afbeeldingsresultaat voor de tasjesdief      Afbeeldingsresultaat voor de tasjesdief

Afbeeldingsresultaat voor de tasjesdief Afbeeldingsresultaat voor de tasjesdief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten